8 tips voor een opgeruimde kledingkast
Filters

8 tips voor een opgeruimde kledingkast

Rommelige kledingkast? Telkens zoeken naar dat ene blouseje? Of puilt je kleding er simpelweg bijna uit? Met dit artikel maak je van die chaos een opgeruimde kledingkast. Die er niet alleen netjes uitziet, maar ook praktisch is.

1: Alles eruit

Het werkt het makkelijkst om helemaal blanco te beginnen. Dat betekent: alles eruit. Haal je kledingkast helemaal leeg.

2: Kleding uitzoeken

Heb je eigenlijk te veel kleding? Zitten er veel stukken tussen die je nooit draagt? Dan is dit het perfecte moment om de boel eens goed uit te zoeken. Wat kan weg?

  • Doneer aan een goed doel.
  • Geef weg aan vrienden of familie.
  • Verdien meteen iets bij door te verkopen.

Je mag hierbij best een beetje streng zijn. Als je een kledingstuk al een jaar niet gedragen hebt, is de kans echt klein dat je het nog gaat dragen.

3: Berg seizoenskleding op

Hoe minder kleding in je kast, hoe makkelijker het is om de boel op te ruimen (en opgeruimd te houden). Berg kleding die niet in het huidige seizoen past dus ergens anders op. Heb je een grote kledingkast en dus plaats genoeg om je seizoenskleding in je kast te houden? Doe het dan in een mand, bak of opbergzak en zet het helemaal boven of onder in de kast. Zo houd je je kast overzichtelijk.

4: Sorteer je kleding

Sorteer je kleding in stapeltjes. Nog niet in de kast, maar op je bed of gewoon op de vloer. Maak stapels per type kledingstuk. Bijvoorbeeld:

  • Broeken
  • Leggings
  • Blousejes
  • Vesten
  • Shirts met korte mouw
  • Shirts met lange mouw

Als je echt veel kleding hebt en genoeg ruimte in je kledingkast, kan je de kledingstukken nog verder sorteren. Bijvoorbeeld op kleur. Of leg nettere werkkleding apart van je vrijetijdskleding.

 

5: Kast indelen

Nu je al je kleding gesorteerd hebt, weet je precies hoeveel je overal van hebt. En hoeveel ruimte je er ongeveer voor nodig hebt in je kast. Geef iedere kledingcategorie die je gemaakt hebt een eigen vaste plek. Zo blijft je kast netjes en overzichtelijk.

6: Hangen, leggen, rechtop zetten

Bekijk hoe je de kleding wilt opbergen . Hangen is altijd makkelijk. Als je voldoende hangruimte hebt, kan je al je truien en vesten ophangen. Vooral wat dikkere items zijn fijn om op te hangen. Broeken kan je het makkelijkste gewoon opvouwen en op een legplank leggen. Ophangen kan natuurlijk ook als je daar de ruimte voor hebt. En de kleinere items zoals leggings en shirts? Dat is een beetje persoonlijk. De bekende Marie Kondo methode is fijn. Hierbij vouw je de kledingstukken op en zet je ze rechtop in een lade. In een mand kan natuurlijk ook, als je niet veel lades in je kledingkast hebt. Het voordeel hiervan is dat het heel overzichtelijk is en dat je overal makkelijk bij kunt. Geen omvallende stapels kleding omdat je net dat onderste shirtje wilt hebben. Wil je de kleding liever op legplanken opbergen? Dat kan natuurlijk ook gewoon. Dan vouw je ze gewoon op. Als je alles maar een vaste plek geeft.

 

 

7: Kledinghangers

Met allemaal verschillende kledinghangers blijft je kledingkast er wat rommelig uitzien. Koop dus allemaal dezelfde hangers. Dat bespaart ook meteen ruimte, doordat je niet met allemaal verschillende vormen zit. Wil je de hangruimte in je kast optimaal benutten? Ga dan voor lekker slanke kledinghangers.

8: Maandelijkse reset

Alles wat je in huis opruimt en organiseert, wordt na een tijdje weer rommelig. Veel mensen trekken dan de conclusie dat ze gewoon niet goed zijn in organiseren. Dat is niet waar. Het heeft alleen wat onderhoud nodig. Dat wordt vaak vergeten. Neem daarom een vast moment om je https://www.tilders.nl/kasten.html">kledingkast een reset te geven. Een moment waarop je alles weer even goed ordent. Eens per maand is prima. Merk je dat je kast snel rommelig wordt? Dan kan je natuurlijk ook iedere week of iedere twee weken een reset doen.

9 producten

Sorteer op
Toon alles
Kledingkast Plus Vulkan
€ 2.395,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Linnenkast Resort
Comfort Suite
Linnenkast Resort
€ 3.500,00
Kledingkast Plus met Hoek
€ 4.173,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Kledingkast Hoog Zwart
€ 2.220,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Kledingkast Wit Kristalspiegel
€ 1.345,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Kledingkast Spiegel
€ 1.630,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Kledingkast Spiegel Eiken
€ 1.787,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Kledingkast Glas Streep
€ 2.230,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Kledingkast Alpen Glas
€ 1.950,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar