Oase van rust in de slaapkamer
Filters

Oase van rust in de slaapkamer

Tot rust komen en heerlijk ontspannen in slaap vallen na een lange dag. De inrichting van je slaapkamer helpt je hierbij. Hoe creëer je die oase van rust? Ontdek hier de 6 belangrijkste tips.

1: Rustig kleurenpallet

Kleuren hebben een enorm effect op hoe we ons voelen. Kies in de slaapkamer daarom voor kleuren die kalmte uitstralen. Wit is altijd goed. Beige en grijs zijn ook fijn. Wil je wat meer kleur? Ga dan voor natuurlijke groentinten, warm okergeel of blauw. Blauw heeft een ontspannend effect. Vermijd hierbij wel felle tinten blauw. Zacht-, donker- of grijsblauw zijn aanraders.

 

 

2: Geen rommel

In een opgeruimde slaapkamer val je makkelijker in slaap. Weg dus met rondslingerende spullen en stapels kleding. Zorg dat alles een goede opbergplaats heeft. Merk je dat het telkens dezelfde items zijn die rondslingeren? Zoek hier dan een oplossing voor. Misschien heb je er geen vaste opbergplek voor of is de opbergplek niet fijn. Bijvoorbeeld omdat die kast te vol gepropt is. Een speciale plek voor kleding die al gedragen is, maar nog niet in de was hoeft is ook een aanrader. Je kan er plek voor vrij maken in je kledingkast. Of je gebruikt een kledingrek of grote mand.

3: Houd het rustig

Maak het niet te druk in je slaapkamer. Niet te veel meubels en niet te veel accessoires. Dat geeft de kamer een rustige uitstraling. En het is zo ook een stuk makkelijker om de kamer opgeruimd te houden.

 

 

4: Natuur in je slaapkamer

De natuur heeft een ontspannend effect op ons. Haal daarom een stukje natuur naar binnen met planten in je slaapkamer. Ook als je een kleine slaapkamer hebt. Er is altijd plaats voor planten. Als je echt nergens een pot kwijt kan, hang je hem gewoon op. Toffe hangplanten genoeg.

Fijne planten voor de slaapkamer zijn onder andere:

 • Calathea Sansevieria
 • Lavendel
 • Valeriaan
 • Jasmijn
 • Spathiphyllum
 • Kalanchoë
 • Aloë vera

Geen groene vingers? Dan is die laatste zeker een aanrader. Aloë vera is echt een taaie plant en heeft niet veel verzorging nodig.

5: Een knus tapijt

In je slaapkamer wil je natuurlijk een warm en knus gevoel. Dat helpt je ontspannen. Een lekker zacht tapijt is hier perfect voor. Tapijt in je slaapkamer kan je op verschillende manieren aanpakken. Bijvoorbeeld:

 • Een smal tapijt aan beide zijkanten van het bed.
 • Een rond tapijt in een hoek van de slaapkamer.
 • Een XXL tapijt waar je je bed op zet (aanrader voor een luxe uitstraling).
 • Tapijt als vloerbekleding voor heel de slaapkamer.

 

 

6: Een goed bed

Het gaat natuurlijk niet alleen om de looks. Als je slaapkamer de perfecte kleuren heeft, met een knus tapijt en een groene plantenhoek, slaap je nog steeds niet lekker als je geen goed bed hebt. We brengen heel wat uren op ons bed door en onze nachtrust heeft een enorme invloed op onze gezondheid. Reden genoeg om jezelf een goed bed te gunnen. Wat is dan een goed bed? Dat is voor iedereen net anders. Het ligt onder andere aan:

 • Je gewicht en lengte.
 • Je slaaphouding.
 • Of je het snel warm of koud hebt.
 • Eventuele allergieën.

We adviseren je graag over welk bed bij jou en jouw wensen past. Kom gezellig langs, bel (024-6491149) of mail (info@tilders.nl).

9 producten

Sorteer op
Toon alles
Showroom
Eastborn Boxspring Larimar
€ 3.551,00 € 1.799,00
Showroom
Kamjo Boxspring Ito Showmodel
€ 1.850,00 € 999,00
Showroom
Boxspring Grandeur 1250 Showmodel
€ 2.995,00 € 1.399,00
Showroom
Kamjo Boxspring Saga Showmodel
€ 8.995,00 € 3.995,00
Haarhuis & Jansen Boxspring Nice & Easy Stripe
€ 3.995,00
Haarhuis & Jansen Boxspring Mix & Match Cusion
€ 4.231,00
Haarhuis & Jansen Boxspring Nice & Easy Uni
€ 3.995,00
Haarhuis & Jansen Boxspring Nice & Easy Pocket
€ 3.995,00
Boxspring Paris
Tilders Slapen
Boxspring Paris
€ 1.898,00