Wat voor eetkamertafel past het beste in mijn woonkamer?
Filters

Wat voor eetkamertafel past het beste in mijn woonkamer?

Een eettafel kopen? Dan heb je de keuze uit allerlei materialen, maten en vormen. Een heleboel opties dus. Hoe kies je de juiste tafel? In dit artikel helpen we je op weg.

Welk formaat eettafel?

Als eerste het formaat. Daarbij kijk je naar:

  • Wat past er?
  • Hoeveel zitplaatsen heb je nodig?

Pak er even een rolmaat bij en meet de beschikbare ruimte op. Houd er rekening mee dat er rondom de tafel genoeg ruimte moet zijn om je stoel naar achteren te schuiven en om te lopen. Denk ook na over hoeveel zitplaatsen je wilt. Ontvang je vaak eters en heb je geen plaats voor een grote eettafel? Ga dan voor een uitschuiftafel. Daarmee creëer je makkelijk extra zitplaatsen als je ze nodig hebt.

 

 

Welke vorm eettafel?

De vorm van de tafel heeft een flinke invloed op de uitstraling van je eethoek. Voor welke vorm kies jij?

Rechthoekige eetkamertafel

Rechthoekig is met stip de meest gebruikte vorm voor eettafels. Deze tafel biedt lekker veel ruimte en kan je makkelijk met de kopse kant tegen de muur zetten. Ook fijn: omdat rechthoekige tafels zoveel verkocht worden, heb je ontzettend veel keuze qua formaten en stijlen.

Vierkante eetkamertafel

Heb je een kleine eethoek? Dan kan een vierkante tafel handig zijn. Dit geeft de boel ook meteen een moderne uitstraling. Bij een vierkante tafel zit je vaak ook wat dichter bij elkaar dan bij een rechthoekig exemplaar. Gezellig! Nadeel om rekening mee te houden: bij een vierkante tafel is het lastiger om er een extra stoel bij te zetten.

 

Ronde eetkamertafel

Als we het over gezellig hebben, dan is een ronde tafel ook fantastisch. Een ronde eettafel heeft een gezellige en vriendelijke uitstraling. Je zit lekker dichtbij elkaar en er schuift gemakkelijk een persoon extra aan. Een ronde tafel is ook veilig. Geen hoeken waar je je aan kan bezeren. Zeker als je kleine kinderen hebt, is dit een groot voordeel. Nadeel om rekening mee te houden: een ronde tafel staat niet mooi tegen de muur aan.

Ovale eetkamertafel

Ben je gek op ronde vormen, maar komt een ronde tafel niet goed uit in jouw ruimte? Dan is ovaal ook een goed idee. Handig in smalle ruimtes. Met ovaal heb je ook die vriendelijke uitstraling te pakken. Nadeel om rekening mee te houden: een ovale tafel staat niet mooi tegen de muur aan.

 


Altijd handig: een uitschuiftafel

Voor welke vorm je ook kiest: een uitschuifbare tafel is altijd handig. Iedereen komt wel eens zitplaatsen tekort aan tafel. Maar om een extra grote tafel te kiezen is ook niet altijd handig. Bijvoorbeeld omdat je er geen ruimte voor hebt. Of omdat een achtpersoonstafel gewoon niet zo gezellig zit als je maar met zijn vieren bent. Een uitschuiftafel is dan een handige oplossing.

 

Welk materiaal eettafel?

Het materiaal is natuurlijk ook een belangrijke keuze. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is hierbij belangrijk om even goed na te denken over wat de tafel allemaal te verduren krijgt. Ga je er alleen rustig aan dineren en gebruik je placemats? Dan kan je bijvoorbeeld ook voor onbewerkt hout gaan. Echt natuurmarmer is ook een mooie optie als je het niet erg vindt om voorzichtig met je tafel om te gaan.

 

Wil je er aan kunnen leven zonder je druk te maken om vocht en vlekken? Heb je kleine kinderen? Ga dan voor een materiaal wat meer kan hebben. Bijvoorbeeld hout met een laklaag. Ook glas en marmerlook kan best wat hebben.

12 producten

Sorteer op
Toon alles
IN.HOUSE Eettafel Pantila
€ 1.499,00
IN.HOUSE Eettafel Ovum Driehoek
€ 1.199,00
IN.HOUSE Eettafel Canarias Ovaal
€ 1.579,00
Actie
Eettafel Mango rechthoek hout 200x100cm
€ 649,00 € 549,00
Arvada Eettafel Ovaal Natural

€ 1.099,00 € 1.199,00

€ 1.399,00 € 1.499,00

Actie
Arvada, Tafel 250 X 110 Cm. - Ellips - Centrale Poot Lang - Natural
€ 1.599,00 € 1.499,00
Actie
Eettafel arvada
€ 1.499,00 € 1.399,00
Actie
Eetkamertafel Arvada Rond Onyx 125 Cm
€ 1.099,00 € 999,00
Eettafel Taranto rechthoek visgraad eikenhout 240x100cm
€ 1.149,00
Eettafel Neviro ovaal grijs 240x110cm
€ 1.499,00
Showroom
XOOON eettafel Showroommodel
€ 999,00 € 699,00
Eettafel Marly
€ 799,00