De nieuwste woontrends voor 2022
Filters

De nieuwste woontrends voor 2022

Wat zijn de woontrends van 2022? Welke vertrouwde trends zetten volgend jaar door? En wat zijn de frisse nieuwkomers? Tijd voor een vooruitblik.

1: Zacht, zachter, zachtst

We beginnen met een blijvertje: ook volgend jaar omarmen we zachtheid weer. We zien veel zachte stoffen. Aaibaar teddy, bouclé, wol en schapenhuid zijn geliefd. Hoe hoger het knuffelgehalte, hoe beter.

Teddy en bouclé zijn hierbij zeker de hoofdrolspelers. We zien heerlijk behaaglijke banken, fauteuils en stoelen in deze stoffen. Pak je het liever kleiner aan? Ga dan voor gezellige teddy kussens.

 

2: Ronde vormen

Nog meer zachtheid, maar dan met vormgeving. De woontrend van meubels met ronde vormen zet stevig door dit jaar. Van afgeronde hoeken tot meubels met kiezelachtige vormen. Dit straalt zachtheid, rust en geborgenheid uit. Iets wat in de meeste interieurs zeker welkom is.

Je kan hierbij denken aan meubels met ronde vormen zoals tafels, banken en stoelen. Ook tapijten met rondingen zijn een welkome toevoeging. Bijvoorbeeld dit tapijt van XOOON.

Wil je een bank met zachte vormen? Kijk dan eens bij:

 

3: Natuurlijke materialen

Nog een blijvertje: natuurlijke materialen. Die zagen we de afgelopen jaren al veel terug in de woontrends en ook in 2022 doen ze weer mee. Bamboe en rotan lijken wel een wat kleinere rol te spelen dan voorheen. We willen geen interieur met bamboe of rotan in de hoofdrol, maar voegen hier en daar een item toe.

Hout blijft wel een grote rol spelen. Zo krijgen houten design tafels dit jaar de aandacht die ze verdienen. De afgelopen jaren zagen we vooral veel licht hout, dit verschuift in 2022. Donkere houtsoorten zijn ook meer dan welkom. Bijvoorbeeld mooi donker notenhout.

Een ander natuurlijk materiaal wat we niet mogen vergeten is aardewerk. Dit zien we volgend jaar ook weer terug in de woonaccessoires.

 

4: Culture Bomb

Tijd voor een frisse nieuwkomer. Letterlijk en figuurlijk. Culture bomb is een woontrend bomvol kleur. Een ware tegenhanger van de rustige minimalistische interieurs die lange tijd de boventoon voerden.

Samen met heel veel kleur, zien we invloeden van over de hele wereld. Alles mag met elkaar gecombineerd worden. Alle landen, kleuren en prints. Druk? Zeker! Maar ook heerlijk fris en vrolijk.

5: Retro

Terug in de tijd! Retro is weer helemaal geliefd. Denk hierbij aan veel rotan, kurk, velvet en warm notenhout. En natuurlijk mag dé retrokleur niet ontbreken: oranje. Deze krijgt wel een moderner tintje: we zien vooral veel zacht oranje.

Deze combi van materialen en kleur levert een nostalgische en knusse uitstraling op.

6: Urban

Nog een interieurtrend die een comeback maakt: de urban stijl uit de jaren 90. In deze woontrend geen gezellig warm bamboe en rotan, maar koele en ruwe materialen zoals staal en beton. Sombere boel? Zeker niet. De materialen worden gecombineerd met opvallende kleuren en allerlei vrolijks zoals neonlichten, grafische kunst en graffiti.

7: Groen in huis

Ook volgend jaar zien we weer veel planten. Groen in huis is geen nieuwe trend, maar we zien zeker wel wat veranderingen. Zo wordt groen steeds meer op nieuwe manieren toegepast. Niet alleen in standaard plantenpotten, maar bijvoorbeeld ook in wanddeco. Of wat dacht je van een plantenlamp van ZTaHL?

15 producten

Sorteer op
Toon alles
xooon-halmstad-uitschuiftafel
€ 1.399,00
Xooon-halmstad-buffet-160-cm
€ 1.799,00
xooon-salontafel-halmstad
€ 599,00
xooon-halmstad-dressoir-230-cm
€ 1.399,00
Xooon-boekenkast-halmstad
€ 599,00
xooon-halmstad-bijzettafel-diameter-50-cm
€ 169,00
Xooon-halmstad-bijzettafel-diameter-40-cm
€ 149,00
xooon-halmstad-eetkamertafel-250-x-100-cm
€ 1.199,00
xooon-halmstad-eetkamertafel-220-x-100-cm
€ 1.099,00
xooon-halmstad-eetkamertafel-190-x-100-cm
€ 999,00
Xooon-highboard-halmstad-120-cm
€ 1.399,00
Xooon-halmstad-lowboard-190-cm
€ 999,00
Xooon-halmstad-lowboard-160-cm
€ 899,00
Xooon-halmstad-dressoir-190-cm
€ 1.199,00
Xooon-halmstad-dressoir-160-cm
€ 999,00