Natuurtinten in je interieur: hoe pak je het aan?
Filters

Natuurtinten in je interieur: hoe pak je het aan?

Natuurtinten zijn altijd welkom. In iedere ruimte. Ze geven je inrichting een rustige en tegelijkertijd warme uitstraling. En wie wil dat nu niet?

In dit artikel daarom: 5 tips voor natuurtinten in je interieur!

1: Verven!

Als je een kleur wilt toevoegen aan je interieur, is het altijd een goed idee om met de verfkwast aan de slag te gaan. Verf één of meerdere muren in een mooie natuurtint. Wil je de hele kamer verven? Ga dan voor een lichte kleur zoals:

  • gebroken wit
  • beige
  • zandtinten
  • lichte steentinten

Kleine kamer?

Houd er wel rekening mee dat je kamer kleiner kan lijken met deze kleuren dan wanneer je de muren wit verft. Ook als je voor lichte tinten gaat.

Doe dit dus alleen bij kamers die ruim genoeg zijn én waar genoeg daglicht binnenkomt. Hoe meer daglicht, hoe groter je ruimte lijkt. In een kamer met veel daglicht kom je dus makkelijker weg met een kleurtje op de muur.

Accentmuur

Wil je juist een accentmuur in een natuurtint? Dan kan je ook voor wat donkerdere kleuren kiezen zoals taupe of een mooie aardetint. Of wat dacht je van mooi warm terracotta?

Een accentmuur in een kleine ruimte? Dat kan ook! Ga dan wel voor een lichte kleur. Bijvoorbeeld één beige of lichtbruine muur en verder witte muren.

2: Vergeet groentinten niet!

Aan welke kleuren denk jij eigenlijk bij natuurtinten? Sommige mensen denken vooral aan bruintinten. Maar groen mag ook zeker niet vergeten worden! Bijvoorbeeld mooi mosgroen. Een prachtige kleur die je interieur een rijke diepte geeft. Ook olijfgroen is een geweldige natuurtint.

3: Meubels van natuurlijke materialen

In een interieur met natuurtinten zijn meubels van natuurlijke materialen uiteraard helemaal op hun plaats. Hout blijft hierbij nummer één.

Hout

Denk bijvoorbeeld aan een houten eettafel. Meubels waarbij hout gecombineerd wordt met wit zijn ook een aanrader. Die geven het geheel een fris tintje. Deze Xooon salontafel (met handige opbergruimte!) past hier helemaal bij.

Wil je je interieur met natuurtinten juist een stoere en industriële touch geven? Ga dan voor meubels met een combi van hout(look) en metaal. Zoals dit stoere dressoir.

Leer

Ook leer staat fantastisch bij natuurtinten. Een leren bank is hier dus helemaal op zijn plaats.

4: Accessoires van natuurlijke materialen

Ook accessoires van natuurlijke materialen zijn thuis in een inrichting met natuurtinten. Denk aan rieten manden, een wollen deken of een jute vloerkleed. Of mooie aardewerk schalen of vazen.

Planten mogen ook zeker niet ontbreken! Die horen eigenlijk in ieder interieur thuis en passen bij iedere woonstijl, zeker bij een stijl met natuurtinten.

5: Natuurtinten combineren

Waar combineer je al die natuurtinten mee? Het ligt er maar net aan welke kant je op wilt!

Kies jij voor…

Fris? Combineer natuurtinten dan met wit. Dit geeft je interieur een ruimtelijke en frisse look. Altijd goed! Levendig en vrolijk? Voeg dan wat heldere kleuren toe. Bijvoorbeeld heldergroen of -geel. Ook zacht oranje en lila kunnen mooie verrassende contrastkleuren zijn. Wil je wel kleur, maar de boel niet te druk maken? Ga dan voor pasteltinten. Zo voeg je wel vrolijke kleur toe, maar bewaar je tegelijkertijd de rust. <Stoer? Ga voor zwart, metaal en beton. Zo krijg je een industriële stijl en die gaat zeker goed samen met natuurtinten. Rust? Grijs is een goede keuze. Deze kleur geeft veel rust en vormt een perfecte basiskleur. Warmte? Combineer de natuurtinten met warme kleuren, zoals warme roze- en paarstinten. Ook binnen de natuurtinten is er genoeg warmte te vinden. Terracotta is hier een perfect voorbeeld van.

16 producten

Sorteer op
Toon alles
xooon-bartafel-vik-140-Naturel
€ 1.099,00
xooon-salontafel-vik-naturel
€ 499,00
xooon-bartafel-vik-ovaal-naturel
€ 1.599,00
xooon-kastopstelling-elements-naturel
€ 1.697,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
xooon-bergkast-elements-naturel-90cm-op-poten
€ 1.499,00
	VB-Opstelling-6
€ 1.677,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
xooon-smalle-box-elements-naturel
€ 269,00
xooon-box-elements-naturel
€ 369,00
xooon-hoektafel-elements-naturel
€ 399,00
xooon-highboard-elements-naturel
€ 1.199,00
xooon-salontafel-elements-naturel
€ 499,00
xooon-bergkast-elements-naturel-60cm
€ 1.099,00
Baenks Fauteuil Springfield
€ 1.099,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Baenks Fauteuil Bayside
€ 729,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Xooon Wandtafel Belo
€ 249,00
Xooon Dressoir Belo 240cm
€ 999,00