Art Deco interieur
Filters

Art Deco interieur

Een van dé woonstijlen van 2023 is het Art Deco interieur. Wat houdt deze stijl precies in? En hoe geef je jouw interieur een Art Deco make-over? We zetten het voor je op een rij!

Wat is de Art Deco woonstijl?

Met de Art Deco stijl gaan we een flink stuk terug in de tijd: naar de jaren ’20 en ’30. De tijd waarin moderne steden groeiden. En daar hoorde een moderne interieurstijl bij. Een stijl die breekt met oude tradities. Een stijl met invloeden vanuit de hele wereld. Een stijl met luxe en weelde, maar toch ook een stoere twist. Wat betekent dit in praktijk? Wat zijn de kenmerken waar je een Art Deco interieur meteen aan herkent? Tip! Liefhebber van de Art Deco Stijl Neem ook eens een kijkje bij onze Richmond Interior Collectie >>

 

 

Vormen in een Art Deco interieur

Qua vormen spelen geometrische patronen zeker de hoofdrol. In het tapijt, op de muren, met woonaccessoires. Geometrische patronen zijn overal welkom.

Kleuren in een Art Deco interieur

Liefhebbers van kleurrijke interieurs zitten helemaal goed bij de Art Deco stijl. Qua kleuren heb je namelijk veel keuze. Van frisse lichte kleuren tot diepe tinten rood, groen, blauw en roze. Ook zwart en wit spelen een grote rol.

Materialen in een Art Deco interieur

De Art Deco stijl heeft zijn luxe uitstraling voor een groot deel te danken aan alle glimmende materialen. Zilver en goud worden veelvuldig gebruikt. Ook het hout mag flink glimmen.

Invloeden vanuit heel de wereld

En hoe zien we die wereldse invloeden terug in de woonstijl? Hierbij kan je denken aan dierenprints, dierenhuiden en Oosterse tapijten.

 

Helemaal in Art Deco stijl of alleen een vleugje Art Deco?

De Art Deco stijl is prachtig, maar wel heftig. Veel kleur, veel glans, veel geometrische patronen. Je moet ervan houden. Ben jij een echte liefhebber? Dan kan je de stijl in je hele interieur toepassen. Vind je dat too much? Neem dan gewoon wat je mooi vindt en meng Art Deco met je eigen stijl.

Tips voor een Art Deco interieur

Of je nu helemaal voor Art Deco gaat of je interieur alleen een Art Deco tintje wilt geven, deze tips helpen je op weg.

1: Behang met print

Met een behang met geometrische print heb je meteen een lekker groot effect te pakken.

2: Tapijt met print

Toe aan een nieuw tapijt? Ga dan voor een exemplaar met… je raadt het waarschijnlijk al: een geometrisch printje.

3: Glim en glans

Wat betreft glim en glans geldt: hoe meer, hoe beter. Ga dus voor shiny woonaccessoires in zilver- of goudkleur. Spiegels zijn ook helemaal welkom. Zeker spiegels met geometrische vormen. Wil je het groter aanpakken? Ga dan voor een salontafel of kast met een flinke glans.

 

 

4: Velvet bank of fauteuil

Velvet bekleding past perfect bij de luxe uitstraling van Art Deco. Ga voor een velvet bank of een velvet fauteuil. Wil je de stijl echt sterk doorvoeren, dan ga je natuurlijk voor shiny pootjes onder het meubel. En die bank of fauteuil is natuurlijk ook een goede kandidaat om wat meer kleur in huis te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een dieprode of smaragdgroene bank.

 

5: Dierenprints of -huiden

Voeg ook een dierenprint of (namaak)dierenhuid toe. Liefst van een exotisch dier natuurlijk. Denk aan een kleedje op de vloer of een dekentje op de bank. Heb je niets met deze prints en huiden? Dan zijn pauwenveren een goede optie om je interieur nog net wat extra’s te geven.

3 producten

Sorteer op
Toon alles
Richmond Interiors Wandtafel Macaron
Richmond Interiors
Wandtafel Macaron
€ 1.666,00
Direct uit voorraad leverbaar
Richmond Interiors Wandkast Hunter 2-laden
Richmond Interiors
Wandkast Hunter 2-laden
€ 2.404,00
Direct uit voorraad leverbaar
Richmond Interiors Bank Huxley White Bouclé
€ 2.028,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar