Een zomers interieur
Filters

Een zomers interieur

Wat zou jij willen veranderen aan je interieur? Veel mensen antwoorden dat ze meer kleur in huis willen. Toch komt dat er vaak niet van. Waarom? Omdat mensen vaak niet weten hoe ze het precies moeten aanpakken. En dan kiezen we liever voor neutraal en kleurloos. Lekker veilig, maar ook een beetje saai toch?

Zonde natuurlijk! Daarom geven we je in dit artikel 8 tips voor meer kleur in huis. We verklappen alvast: het is helemaal niet moeilijk!

1: Een accentmuur

Een makkelijke manier om een lekker groot verschil te maken is een accentmuur.

Kies een muur uit om een vrolijk kleurtje te geven. Lijkt een grote stap, maar het is maar één muur. In een middagje ben je klaar. En als je het beu bent, saus je er gewoon weer een ander kleurtje overheen. Dus waarom zou je het niet doen?

Als je een niet al te grote muur uitkiest, hoeft het je ook niet veel te kosten. Een deel van een muur verven is ook een mooie optie. Bijvoorbeeld achter je bank of eettafel.

In plaats van een paar potten verf, kan je ook voor een kleurrijke behang kiezen voor je accentmuur.

2: Accessoires matchen met je accentmuur

Maak je kleurrijke interieur helemaal af door de kleur van de accentmuur terug te laten komen met accessoires. Denk aan kussens, vazen, kaarsenhouders of een mooi dienblad. Of wat dacht je van gordijnen of een tapijt?

3: Kleur toevoegen met accessoires

Accessoires kan je gebruiken om te matchen met je accentmuur, maar zonder accentmuur zijn ze ook perfect om meer kleur in huis te krijgen. Zo wissel je nog makkelijker af.

Kies minimaal één groot stuk, zoals een tapijt, grote wanddeco of een supersize vaas. Met alleen kleine accessoires is het lastig om echt een goed effect te krijgen.

4: Kleurrijke meubels

Over groot gesproken: kleurrijke meubels!

Een meubelstuk een lik verf geven in een vrolijk kleurtje is een goed idee. Denk aan een kast, de salontafel of een bijzettafeltje.

Of ga voor een mooiegekleurde bank. Daarmee geef je je woonkamer veel sfeer. DeIN.HOUSE stofcollectie is hier ideaal voor. Je hebt bij deze collectie de keuze uit allerlei verschillende stoffen en kleuren voor je meubels.

5: Bloemen

Meer kleur en een lekker zomerse sfeer? Zet een flinke bos bloemen neer. Verse bloemen zijn natuurlijk prachtig. Wil je liever niet telkens opnieuw bloemen kopen? Ga dan voor kunstbloemen van goede kwaliteit. Lekker makkelijk en ook heel mooi!

6: Verschillende kleuren combineren

Verschillende kleuren combineren is altijd een goed idee. Als je het graag rustig houdt, combineer je twee kleuren die dichtbij elkaar liggen.

Wil je juist een uniek interieur dat net wat extra’s heeft? Combineer dan twee heel verschillende kleuren. Bijvoorbeeld zachtroze met donkerblauw. Of wat dacht je van donkergroen met oranje?

Als je voor twee kleuren met een lekker contrast gaat, geef je één kleur duidelijk de hoofdrol. Dus veel van de ene kleur en een beetje van de andere kleur.

Wél verschillende kleuren, maar geen heftige contrasten? Pasteltinten zijn het antwoord! Deze combineer je moeiteloos met elkaar. Vrolijk en kleurrijk, maar zonder te druk te worden.

7: Veel lef: een gekleurd plafond

Voor wie echt veel lef heeft en eens iets heel anders wil: verf je plafond! Je moet even je handen uit de mouwen steken, maar dan heb je wel een lekker dramatisch effect.

8: Licht!

Wat willen we bereiken met meer kleur in huis? Vrolijkheid, gezelligheid, frisheid? Een zomers gevoel? Dan heb je naast vrolijke kleuren nog iets heel belangrijks nodig: licht.

Licht maakt een enorm verschil in je interieur. Laat zoveel mogelijk daglicht binnen en zorg voor goede verlichting in huis.

2 producten

Sorteer op
Toon alles
Vintage Bijzettafel Blauw
€ 59,00
Direct uit voorraad leverbaar
Vintage Bijzettafel Groen
€ 59,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar