De beste slaaphouding
Filters

De beste slaaphouding

De dagen worden korter en het begint langzaamaan weer kouder te worden. Veel mensen vinden het heerlijk om nog een keer om te draaien in de ochtend en hebben meer moeite om uit bed te komen. Fijn slapen is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Onze slaaphouding heeft hier veel invloed op. Lees in deze blog welke slaappositie het beste is.

Slaaphouding zijligging

De zijligging

Een verkeerde slaaphouding kan leiden tot lichamelijke klachten als hoofdpijn, schouderpijn, nekpijn en lage rugpijn. Voor ons lichaam is de zijligging de beste lichaamshouding. Kies daarbij het liefst voor de linkerzij. Zo kan je lijf en wervelkolom het beste ontspannen en herstellen. Ook de spijsvertering, milt en hart profiteren ervan. Slecht nieuws voor de buikslapers; deze houding is het slechtste en funest voor de nek en rug. Deze staan dan namelijk onder spanning.

 

Het slaapmaatje

De “sleepmate” (ook wel eens voedingskussen genoemd) dwingt je lichaam om op de zij in slaap te vallen. Het zorgt ervoor dat je bovenlichaam niet naar voren kantelt. Je plaatst de sleepmate tussen de knieën en de armen. De druk op de bekken en heupen wordt minder en de schouder komt niet meer zo ver naar voren waardoor je een ontspannen slaaphouding aanneemt. Dit is zeker te adviseren bij mensen met klachten.

 

Bedbodem

Lange tijd werd er gedacht dat het matras het belangrijkste is. Maar een bedbodem is cruciaal. Een goed matras op een slechte bodem, zorgt er namelijk voor dat het matras zich niet goed kan aanpassen aan het lichaam. Hoe veerkrachtiger de ondergrond, hoe minder tegendruk. Hierdoor worden zenuwen, spieren en bloedvaten minder afgekneld.

 

Ondersteunend kussen

De nek is erg kwetsbaar. Wanneer je op een goed bed slaapt maar je hebt een verkeerd hoofdkussen, is de kans alsnog groot dat je last krijgt van nek- of hoofdpijnklachten. Bij een te dik of juist een te dun kussen, ontstaat er een knik in de nek die voor spanning zorgt. Kies daarom een kussen wat hoger is in de nek dan bij het achterhoofd. Dit ondersteunt de nek en zorgt voor een goede drukverdeling.

 

Kom langs

Proefliggen speelt een hele belangrijke rol bij het uitkiezen van een nieuw bed. Kom daarom gezellig langs in onze showroom in Wijchen en bekijk het ruime assortiment. Onze interieuradviseurs staan klaar en helpen jou graag verder.

4 producten

Sorteer op
Toon alles
Integra 400 electrisch rug en voetgedeelte
€ 1.175,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Sleepmate 110x15cm incl. katoenen sloop wit
€ 59,95
Silvana Comfort Hoofdkussen Groen
€ 79,95
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Integra 100 vlak
€ 375,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar