Houd je matras in topconditie: 5 tips
Filters

Houd je matras in topconditie: 5 tips

Een goed matras is een flinke investering. Dat wil je dus zo lang mogelijk in topconditie houden. Hoe pak je dat aan? We hebben de 5 beste tips van matrasexperts voor je verzameld in dit artikel.

1: Investeer in kwaliteit

Je matras lang goed houden begint al voor je je matras in huis hebt. Er zitten grote kwaliteitsverschillen in matrassen en de levensduur verschilt flink. Investeer daarom in goede kwaliteit. Dat betaalt zich zeker terug. Niet alleen in de levensduur, maar ook in je slaapcomfort.

Tip: met een matras van Eastborn of Comfort Suite zit je helemaal goed qua kwaliteit.

 

 

2: Stofzuig je matras regelmatig

Onze lakens en beddengoed wassen we regelmatig, maar hoe zit het met het matras? Dat krijgt vaak maar weinig aandacht als het om schoonmaken gaat. Tijd om hier verandering in te brengen. Je matras regelmatig reinigen is beter voor de levensduur en natuurlijk ook voor je hygiëne.

Een matras reinigen hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn als je het bijhoudt. Even stofzuigen is voldoende. Doe dit bij voorkeur iedere keer als je je lakens verschoont. Gebruik hierbij het meubelmondstuk van de stofzuiger. Dat is frisser en zachter voor je matras.

3: Gebruik een topper

Een topper ligt niet alleen heerlijk, je matras is er ook blij mee. De topper:

  • Verlicht de druk op het matras.
  • Vangt (transpiratie)vocht en vuil op.
  • Beperkt slijtage aan je matras.

 

 

4: Keer je matras om

Lig jij ook iedere nacht op dezelfde plek? Waarschijnlijk wel. En dat betekent dat het telkens dezelfde plek is die het meest belast wordt. Die plek slijt daardoor sneller. Regelmatig je matras omkeren is daarom een goed idee. Dat kan je op twee manieren doen.

1: Bovenkant onder

Is je matras aan de boven- en onderkant hetzelfde? Dan kan je het matras omkeren zodat de bovenkant onder komt te liggen en andersom. Het beste kan je dit iedere maand doen. Let op: niet ieder matras kan je op deze manier omdraaien. Soms heeft een matras een onderkant die echt alleen als onderkant bedoeld is.

2: Hoofd- en voeteinde wisselen

Ieder matras kan op deze manier omgekeerd worden. De bovenkant blijft gewoon boven. Wat je doet is het matras zo draaien dat je hoofdeinde bij je voeteneinde komt en andersom.

 

 

5: Maak je bed niet meteen op

Maak jij je bed meteen op als je op staat? Dat ziet er natuurlijk netjes uit, maar je kan het beter niet doen. Door je deken meteen helemaal over het matras heen te leggen, sluit je het matras af. Zo kan het niet goed luchten. En even luchten is echt geen overbodige luxe nadat je er heel de nacht op hebt gelegen. Wist je dat we gemiddeld 120 liter vocht per jaar verliezen terwijl we slapen…? Maak je bed daarom pas iets later op. Bijvoorbeeld als je klaar bent met ontbijten en douchen. Sla je dekens eerst terug, zodat ze alleen op het voeteneinde liggen. Heeft je bed een voetenbord? Dan kan je hier je deken even overheen hangen. Het is natuurlijk een goed idee om hierbij het raam open te zetten.

10 producten

Sorteer op
Toon alles
Topmatras Brody
Tilders Slapen
Topmatras Brody
€ 149,00
TD 500 standaard
€ 795,00
TD 500 standaard
€ 995,00
TD 500 standaard
€ 1.295,00
TD 500 standaard
€ 895,00
TD 500 standaard
€ 1.095,00
TD 500 standaard
€ 1.395,00
Eastborn Q-6600 Interactief Advanced pocketveringmatras
€ 895,00
TD 600 standaard
€ 450,00
TD 500 standaard
€ 360,00