8x Tips voor een warm beige interieur
Filters

8x Tips voor een warm beige interieur

Beige is en blijft een geweldige kleur. Warm, zacht, rustig. Het zorgt voor een vriendelijk gevoel en evenwicht in je interieur. En dan is het ook nog eens ontzettend makkelijk te combineren. Jezelf ook omringen met de zachtheid en warmte van beige? Wij geven je 8 tips voor een warm beige interieur.

1: Beige, beige, beige

Beige bestaat in allerlei tinten. Van ivoor en champagne tot karamel. En die verschillende tinten laten zich perfect combineren. Een interieur met verschillende beige tinten straalt rust uit, terwijl je tegelijkertijd toch ook diepte creëert. Denk bijvoorbeeld aan een lichtbeige wand, met een donkerbeige bank op een beige tapijt.

 

beige interieur

 

2: Contrast toevoegen met texturen

Beige is prachtig en heerlijk rustig. Maar in dat rustige ligt ook een uitdaging. Je wilt voorkomen dat die mooie rust doorslaat in saai. Moet je dan per se allerlei kleuren toevoegen om de boel op te vrolijken? Dat kan, maar hoeft zeker niet. Je beige interieur tot leven brengen kan je ook doen met texturen. Met texturen bedoelen we allerlei verschillende materialen. En dan het liefst materialen met goede contrasten. Denk aan zacht en knuffelbaar bouclé met een glad materiaal ernaast, zoals messing. Of een bank met fluwelen bekleding in combinatie met een kussen van nepbont. Ook natuurlijke materialen lenen zich perfect voor het spelen met texturen. Denk aan hout, wol, linnen en rotan.

 

3: Stevig contrast met zwart

Houd je van de warmte van beige, maar wil je je interieur ook wat pit geven? Dan is een combi van beige en zwart een aanrader. Een lekker groot contrast, het stoere zwart steekt mooi af tegen het rustige beige. Dat zorgt voor een interieur met karakter. De meeste mensen kiezen ervoor om beige de hoofdrol te geven en zwart als accentkleur te gebruiken. Anders wordt de boel wel erg donker.

 

4: Natuurlijke look

Beige is een natuurlijke kleur en leent zich dan ook perfect voor een natuurlijke look in je interieur. Combineer het beige dan met andere rustige tinten en veel natuurlijke materialen. Om wat leven en kleur toe te voegen zijn planten onmisbaar.

 

 

5: Nog meer warmte

Beige is van zichzelf al aangenaam warm. Dit kan je verder versterken door meer warme kleuren toe te voegen. Bruin is een goed voorbeeld. Mag het van jou wel wat kleurrijker? Dan zijn okergeel, oranje, steenrood en bordeauxrood aanraders.

6: Kleurig koel

Wil jij het warme juist wat opbreken met koele kleuren? Dat kan natuurlijk ook. Blauw en groen combineren perfect met beige. Bijvoorbeeld chique donkerblauw of rustig olijfgroen. Je interieur een frisse en verrassende twist geven? Ga dan voor luchtblauw als accentkleur.

7: Beige en pastels

Beige combineert ook heel goed met pastelkleuren. Kies je hiervoor? Dan kan je makkelijk verschillende pasteltinten met elkaar combineren. Denk aan pastelgroen en -roze. Combineer je dit met hout en strakke lijnen? Dan krijgt je interieur een Scandinavische look.

 

8: Greige

Kan je niet kiezen tussen beige en grijs? Ga dan voor greige. Hiermee wordt het beste van grijs en beige gecombineerd. Een kleur die niet uitgesproken koel of warm is en overal bij past. Je kan greige de hoofdkleur van je interieur maken, maar het gaat zeker ook goed samen met andere beigetinten.

7 producten

Sorteer op
Toon alles
Hoekbank Coelo Beige
€ 1.599,00
IN.HOUSE Hoekbank Domanto Links Met Relaxfunctie
€ 3.199,00
IN.HOUSE Fauteuil Rondo Beige
€ 1.029,00
XOOON Fauteuil Tatum
Vloerkleed Pluso beige 160x230cm
€ 239,00
Baenks draaifauteuil Sherway Grey
€ 639,00
IN.HOUSE Hoekbank Comiso
€ 2.099,00