Het creëren van een licht interieur
Filters

Het creëren van een licht interieur

Wie denkt dat een licht en wit interieur saai is, heeft het helemaal mis. Een licht interieur is tijdloos en kan juist enorm sfeervol zijn. Door de juiste kleuren, texturen en vormen te combineren geef je een licht interieur ook warmte en sfeer.

Wil je een licht interieur creëren? In dit blogartikel vind je 4 eenvoudige tips over hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Kies Neutrale lichte kleuren

Als je een licht interieur wilt creëren is het van belang dat je kleuren kiest die passen bij een frisse blik, denk aan de kleur wit en andere wit tinten of pastel tinten. Je hoeft niet alleen maar voor wit te gaan, als je kleur toevoegt kan dit vaak meer sfeer geven. Als je een accentkleur hebt bepaald kun je die kleur terug laten komen in bijvoorbeeld kussens, vazen, lampen, vloerkleden of andere woonaccessoires.

Lichte Meubels

Bij een licht interieur is het erg belangrijk dat je voor meubels gaat die passen bij de lichte kleuren die je uitkiest. Bij het inrichten van een licht interieur hoef je niet per se ook witte meubels uit te kiezen. Het is tegenwoordig erg in als je verschillende materialen door elkaar mixt. Hout past vaak perfect in een licht interieur, maar ook zwarte meubels kunnen heel strak staan. Voor een bank kan je denken aan grijs, taupe of wit. Als dat te eenvoudig voor je klinkt kun je ook juist de bank in een opvallende kleur nemen, daarmee haal je gelijk een eye catcher in huis.

De juiste vloer bij een licht interieur

Om een licht interieur te creëren moet je ervoor zorgen dat de vloer niet te donker is. Veel gekozen soorten vloeren zijn gietvloeren en houten vloeren, denk bij beide aan een lichte kleur. Als je voor een gietvloer kiest creëer je een meer industriële look, wanneer je kiest voor hout meer een landelijke look.

Maak het af met veel planten

Een goede toevoeging bij een licht interieur zijn planten, ze zijn niet alleen goed voor het leefklimaat, ze zorgen voor veel sfeer in huis. Groen past goed bij een licht interieur, denk hierbij aan cactussen, olijfboompjes, vetplanten of een kamerboom. Verse bloemen geven een gezellig beeld in huis. Voor een eye catcher zorg voor een verzameling aan verschillende planten bij elkaar of een mooie grote vaas met een bos bloemen naar keuze.

13 producten

Sorteer op
Toon alles
June eetkamerstoel
€ 249,00
	VB-Opstelling-6
€ 1.677,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Actie
xooon-salontafel-vik-naturel
€ 499,00 € 449,00
xooon-kastopstelling-elements-naturel
€ 1.697,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
xooon-eetkamertafel-vik-ovaal-220-naturel
€ 1.599,00
Xooon-Eetkamerstoel-June
€ 269,00
june eetkamerstoel
€ 269,00
Actie
xooon-hoektafel-elements-naturel
€ 399,00 € 359,00
June lichtgrijs stoel
€ 269,00
Hoekbank Revello Lichtgrijs
€ 3.849,00
Hoekbank Revello Lichtgrijs
€ 3.849,00
Bayside
Baenks
Bayside
€ 1.129,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
House of Dutchz Hoekbank Dutchz 106
€ 3.499,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar