Haal de herfst in huis: 7 tips
Filters

Haal de herfst in huis: 7 tips

Denk jij bij herfst meteen aan kou en regen? Of juist aan gezellig en knus? Wij gaan voor het laatste! In dit artikel zetten we daarom 7 tips voor je op een rij. Hoe haal je die gezellige herfstsfeer in huis?

 

1: Kies voor warme kleuren

Bij herfst denken we automatische aan oranje en bruin. Dat zijn dan ook precies de kleuren die je in huis wilt halen. Warme tinten die ons een herfstgevoel geven.

Welke kleuren hier allemaal bij passen? Denk aan een boswandeling tijdens de herfst. De kleuren die je dan tegenkomt, passen erbij. Allerlei tinten bruin, oranje en geel dus. Ook rood is welkom.

Ga voor tinten met warmte erin en niet te felle kleuren. Okergeel is een mooi voorbeeld. Felle tinten zijn meer geschikt voor een zomerlook in huis.

 

 

2: Vervang kussenhoezen

Hoe pas je die herfstkleuren dan toe? Vervang je kussenhoezen. Dat hoeft niet veel te kosten en het geeft je bank meteen een heel andere uitstraling.

 

Let ook op de stoffen van de kussenhoezen. Mix en match verschillende materialen. De kussens hoeven zeker niet op elkaar te lijken. Het is juist tof om een glad stofje te combineren met een zacht donzig kussen. Dat heeft een speels effect en geeft je interieur meer sfeer en karakter. Dat effect wordt nog sterker als je voor kussens in verschillende vormen en formaten gaat.

 

 

3: Drapeer een dekentje over de bank

Met één item het knusheidsgehalte flink verhogen? Drapeer een dekentje over de bank. Lekker om onder te kruipen, maar ook alleen het zien geeft al een gezellig gevoel.

Ga voor een deken die er heerlijk zacht uitziet. En ook hier geldt weer: het is mooi om verschillende materialen te combineren. Ga voor een deken met een heel andere textuur dan je bank.

En dat dekentje is natuurlijk ook weer een goede manier om die herfstkleuren terug te laten komen.

 

 

4: Kies voor fijne verlichting

Knus herfstgevoel met felle en koude lichten? Dat gaat niet lukken. Al leg je de boel vol met oranje en bruine kussentjes. Zorg daarom voor licht dat niet te koud is. Ga voor neutraal of zelfs warm licht. Dimlampen en sfeerlampen zijn ook aanraders.

 

 

5: Steek wat kaarsen aan

Over licht gesproken: kaarsen geven natuurlijk het gezelligste licht. Zet daarom flink wat kaarsen neer en steek ze aan zodra de avond valt. Of gewoon overdag al als het donker weer is.

En ook bij kaarsen kan je weer aan de herfstkleuren denken. Wil je niet te veel uitgeven aan seizoensdeco? Neem dan een simpel dienblad en zet hier wat gele, oranje en bruine stompkaarsen op. Kost weinig, heeft een groot effect.

 

6: Decoreer met pompoenen

Pompoenen zijn ook hartstikke gezellig om mee te decoreren in de herfst. Je kan voor de pompoenbeeldjes gaan die je nu overal ziet. Gewoon een paar echte pompoenen is natuurlijk ook top. Bij tuincentra vind je nu sierkalebassen in overvloed.

 

7: Maak een herfstschaal

Ga je naar het bos? Neem dan een tasje mee en verzamel de mooiste bladeren, dennenappels en eikels. Leg ze thuis op een schaal of dienblad en je hebt een gezellig herfststuk om op tafel te zetten.

12 producten

Sorteer op
Toon alles
Xooon Divan Puglia Rechts
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Puglia, 2.5-Zits
Verschillende uitvoeringen leverbaar
modali tv-meubel
€ 1.099,00
Inaya, Armstoel - Draaibaar - Combi Rug In Pala / Front In Malmo - Lever
€ 299,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Modali, Dressoir 237 Cm - 3-Deuren + 2-Laden (+ LED) - Onyx
€ 1.799,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Inaya, Armstoel - Draaibaar - Combi Rug In Pala / Front In Malmo - Antraciet
€ 299,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Inaya, Armstoel - Draaibaar - Combi Rug In Pala / Front In Malmo - Cognac
€ 299,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Xooon Dressoir Modali 190 Cm
€ 1.499,00
XOOON Fauteuil Tatum Leder
€ 599,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar
XOOON Fauteuil Tatum
Oviedo, Fauteuil Lage Rug
Verschillende uitvoeringen leverbaar
Oviedo Fauteuil Hoge Rug
Verschillende uitvoeringen leverbaar