Dé perfecte eettafel voor een klein interieur
Filters

Dé perfecte eettafel voor een klein interieur

Als je beperkte ruimte hebt om een eettafel te plaatsen kan het lastig zijn om een tafel te vinden die niet al te groot is, maar wel een leuke uitstraling heeft. Misschien laat je daarom een tafel wel helemaal achterwege. Dit is absoluut niet nodig! Met de juiste afmetingen, vorm en design kan er ook in kleine ruimtes lekker gedineerd worden aan een leuke eettafel.

Het formaat

Met een kleine ruimte tot je beschikking is het plaatsen van een eettafel even passen en meten. Gelukkig bestaat er een handige vuistregel om de minimale lengte van de tafel te berekenen; houd 60 cm per stoel aan. Voor vier personen is een tafel van 140 x 90 cm dus al groot genoeg. Dit is ook een prima formaat voor in een kleine keuken of eetkamer. Als je af en toe met zijn zessen eet kun je voor een tafel van 160 x 90 cm kiezen, en eens in de zoveel tijd stoelen aan de kopse kanten schuiven. Wanneer je altijd met zijn zessen eet is het handiger om een tafel met een lengte van 180 cm aan te schaffen. Maar ook deze kan met een juiste plaatsing en smalle eetkamerstoelen in een kleinere ruimte passen. Als je niet zeker weet welk formaat voor jou het handigste is, zou een uitschuiftafel een goede optie kunnen zijn.

Denk ook aan rond!

Een ronde tafel is een item dat wat wij ontzettend leuk vinden, en laat dat nou perfect passen in een klein interieur! Een ronde eettafel neemt weinig ruimte in beslag omdat je daar makkelijk omheen kunt lopen. Ook kun je aan een ronde tafel makkelijk een keer een extra stoel neerzetten. Voor vier personen is een tafel met een diameter van 110 cm of 120 cm een mooie oplossing. Als je geïnteresseerd bent in een ronde tafel, neem dan vooral even een kijkje bij ons assortiment ronde tafels.

Andere manieren om ruimte te besparen

Als je van plan bent om jouw eettafel dicht bij een muur te plaatsen, is een eetbank een goede manier om ruimte te besparen. Een eetbank hoef je niet naar achteren te schuiven, zoals je dat bij stoelen wel doet. Ook door middel van de uitstraling van jouw eettafel en eetkamerstoelen kunnen de meubels perfect lijken voor de kleine ruimte. Neem bijvoorbeeld een kleine eettafel met een dun tafelblad, dit ziet er in een kleine ruimte iets eleganter uit dan een tafel met een dik tafelblad. Dit gecombineerd met eetkamerstoelen zonder armleuning zal jouw kleine eethoek helemaal afmaken.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw perfecte kleine eettafel? Kom een keertje langs bij Tilders, wij denken graag met jou mee.

7 producten

Sorteer op
Toon alles
Contiro eetbank
€ 1.199,00
Eetbank Rona groen leer
€ 1.399,00
xooon-halmstad-uitschuiftafel
€ 1.399,00
xooon-eetkamertafel-vik-140-onyx
€ 1.099,00
xooon-eetkamertafel-vik-140-naturel
€ 1.099,00
xooon-eetkamertafel-vik-rond-150-onyx
€ 1.299,00
xooon-eetkamertafel-vik-rond-130-naturel
€ 1.199,00