7 tips voor het creëren van extra ruimte
Filters

7 tips voor het creëren van extra ruimte

Klein kan heel fijn zijn. Maar het inrichten van een kleine woning brengt toch echt wel wat uitdagingen met zich mee. Hoe creëer je meer ruimte? Gebruik deze 7 tips.

Extra ruimte

1: De hoogte in

Als je weinig vierkante meters hebt, is het belangrijk om de hoogte goed te benutten. Ga bijvoorbeeld niet voor een brede lage kast, maar voor een slank en hoog model. Of kies voor een kastenwand tot aan het plafond. Dat levert je enorm veel opbergruimte op. Zo’n grote kast ongezellig? Zeker niet! Ga voor een paar open vakken en style die met mooie woonaccessoires.

 

2: Ruimte optimaal benutten met een elementenbank

In een krappe woonkamer wil je de ruimte optimaal benutten. Een elementenbank is hier ideaal voor. Deze bank stel je zelf samen. Zo kan je een bank kiezen die precies past. Ook kan je de elementen los van elkaar neerzetten. Dat is niet alleen praktisch, het ziet er ook tof en speels uit. En ben jij een van die mensen die om de zoveel tijd de meubels in de woonkamer verschuift? Dan is een elementenbank natuurlijk een droom. Je kan hem telkens anders neerzetten.

 

3: Extra gasten geen probleem

Een grote eettafel is vaak niet handig in een kleine ruimte. Maar hoe doe je dat als er gezellig mensen mee komen eten? Een uitschuiftafel biedt de oplossing. Deze tafel maak je in een handomdraai een stuk groter. Zo heb je altijd plaats voor extra gasten en kunnen jullie allemaal comfortabel van de maaltijd genieten. Zonder dat jij in het dagelijks leven zit opgescheept met een te grote tafel.

 

4: Meubels met opbergruimte

Kies voor meubels met opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel met lades of opbergvakken. Daar kan je weer fijn wat spullen in kwijt. Of ga voor een salontafel met onderblad. Daar kan je een paar mooie manden op zetten. Handig voor boeken, tijdschriften of een dekentje. En natuurlijk mag een hocker, poef of krukje met opbergruimte ook niet ontbreken in dit rijtje.

 

5: Minder spullen, meer ruimte

Kenmerkend voor ruimtes die groter lijken dan ze zijn? Er staan niet te veel spullen. Kijk dus eens kritisch rond. Welke spullen zijn overbodig? Haal eens een deel weg en kijk hoe dat eruit ziet én aanvoelt.

 

6: Gezellig en handig

Ronde vormen staan gezellig en zijn ook nog eens handig. Vooral in kleinere ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een ronde salontafel of eettafel. Deze nemen minder ruimte in beslag. En je zet er ook gemakkelijk een extra stoel bij, omdat je allemaal wat op kan schuiven.

 

7: Optisch meer ruimte

De bovenstaande tips gaan allemaal over hoe je in praktische zin extra ruimte kan creëren. Maar hoe groot je woning aanvoelt is natuurlijk ook veel waard.

 

Hoe creëer je optisch meer ruimte?

• Gebruik veel wit en lichte kleuren.

• Investeer in goede verlichting.

• Voorkom rommel.

• Kies voor zwevende meubels of meubels met slanke en hoge poten.

• Laat zoveel mogelijk daglicht binnen. Ga dus voor lichte raambekleding en zet niet te veel spullen in de vensterbank. Zeker geen grote items.

5 producten

Sorteer op
Toon alles
Actie
Montello, Uitschuiftafel 200 X 100 Cm. (+ 2 X 50) - Centrale Poot - Keramiek Blad - Wit
€ 2.899,00 € 1.999,00
IN.HOUSE Boekenkast Lentaro
€ 1.099,00
IN.HOUSE Opbergkast Lentaro
€ 1.179,00
Actie
xooon-salontafel-vik-naturel
€ 499,00 € 449,00
Chueca
Baenks
Chueca
€ 3.239,00