Een hotelgevoel creëren in je slaapkamer
Filters

Een hotelgevoel creëren in je slaapkamer

Dat heerlijke gevoel van een hotelkamer willen we iedere dag wel. De luxe, de ontspanning en de rust. Hoe creëer je dat in je eigen slaapkamer? Met deze zes tips!

1: Een goed bed

We beginnen met het middelpunt van de slaapkamer: het bed. In een hotel lig je natuurlijk altijd op een heerlijk bed. Vaak is dat een boxspring. Deze bedden zien er niet alleen luxe uit, ze zijn ook erg comfortabel. Een boxspring is dus zeker een aanrader voor een hotelgevoel in je slaapkamer. Ga voor een statement boxsprings van Eastborn of stel je eigen stijlvolle boxsprings samen met de collectie van Haarhuis en Jansen.

Wil je geen nieuw bed? Ga dan in ieder geval voor een goed matras. Eventueel met een topper erbij.

2: Fijn beddengoed

Met alleen een goed bed ben je er nog niet. Het beddengoed helpt ook om dat luxe hotelgevoel te creëren. En om lekker te slapen, dat is nog belangrijker natuurlijk. Zorg dus voor goede kussens en een fijn dekbed dat bij het seizoen past. Dons is een aanrader.

 

 

3: Stijlvolle decoratie

Als je denkt aan de mooiste hotelkamers waar je geweest bent, wat valt je dan op? Grote kans dat de kamer was aangekleed met mooie decoratiestukken. Stijlvol, precies afgestemd op de kamer en vooral nooit te veel.

Ga in je kamer dus voor enkele stukken. Je kan beter investeren in één of twee echt mooie stukken, dan allerlei losse items ophangen en neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan een mooi schilderij en een grote vaas.

4: Opruimen en opbergen

Een lekker hotelgevoel krijg je natuurlijk niet als er van alles rondslingert in je kamer. Kleding op bed, sokken op de grond, wat random verzorgingsproducten op de kast… Zo kan je het hotelgevoel wel vergeten.

Houd je slaapkamer daarom opgeruimd. Zorg ervoor dat je voldoende opbergruimte met een stijlvolle kledingkast hebt en doe iedere dag een snel opruimrondje. Kost je weinig tijd, maar maakt een wereld van verschil.

 

 

5: Wees niet bang voor donkere kleuren

Donkere kleuren op grote vlakken toepassen is vaak een beetje intimiderend. Denk aan een donker behang op de muur of donker tapijt op de grond. Toch is dit vaak een goede keuze. Met donkere kleuren krijg je namelijk makkelijk een warme en luxe sfeer in je kamer. Denk bijvoorbeeld aan wijnrood, donkergroen of aubergine.

Het is hierbij ook mooi om donker met donker te combineren. Dus niet alleen een donker tapijt en voor de rest alles licht. Denk bijvoorbeeld aan een zwart tapijt en een bed met donkergroene lakens tegen een diepgroene muur.

Te klein?

Deze tip toepassen heeft vaak een prachtig effect, maar toch is het niet altijd een aanrader. Is je slaapkamer krap? Dan kan je beter voorzichtig zijn met donkere kleuren. Anders lijkt je kamer nog kleiner en dat voelt niet fijn aan.

6: Een bankje of zithoekje

In een luxe hotelkamer heb je vaak een bankje of klein zithoekje. Handig en gezellig.

Heb je een lekker ruime slaapkamer? Maak dan een zithoekje in de kamer. Bijvoorbeeld met een fauteuil en een mooi tafeltje. Een relaxfauteuil is een aanrader als je echt helemaal wilt ontspannen.

Liever een zithoekje waar je samen kan zitten? Dan kan je voor een klein tafeltje met twee luxe design eetkamerstoelen gaan.

Is je kamer niet zo ruim? Dan kan je voor een klein bankje kiezen. Daar is vaak wel plaats voor. Bijvoorbeeld dichtbij de deur, zodat je een soort binnenkomstzone creëert. Het bankje tegen het voeteneinde van je bed zetten is ook een goed idee.

1 product

Sorteer op
Toon alles
Haarhuis & Jansen Boxspring Mix & Match Cusion
€ 4.231,00