Boekenkasten

Producten 1-36 van 47
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Showroom
  43%
  Dressoir Boltt Dexter
  Boekenkast Quinto Wit
  € 349,00 € 199,00
 2. Showroom
  60%
  Boekenkast Quinty Eiken
  Boekenkast Quinty Eiken
  € 987,00 € 395,00
 3. Showroom
  42%
  IN.HOUSE Boekenkast Maringe
Producten 1-36 van 47
Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Boekenkasten als statussymbool

Een boekenkast en zijn inhoud zeggen veel over de bewoner van het huis. Je ziet daarom vaak dat als iemand wordt geïnterviewd, dat ze in beeld worden gebracht voor hun boekenkast. Vroeger was een goed gevulde boekenkast ook echt een statussymbool en betekende dat je een geleerd persoon was. Tegenwoordig worden boekenkasten niet meer louter en alleen gebruikt voor het opbergen van boeken. Je kunt ze ook gebruiken om snuisterijen en souvenirs op te etaleren of om je Dvd’s in op te bergen. Heb je een boekenkast nodig? Bij Woonwinkel Tilders in Wijchen bij Nijmegen hebben ze een showroom vol met meubels voor de woonkamer en natuurlijk ook een collectie boekenkasten.

Wat is een boekenkast?

Een boekenkast is een kast die speciaal is ontworpen om er boeken in op te bergen. Een flinke hoeveelheid boeken kan bij elkaar nogal zwaar zijn, daarom zijn de meeste boekenkasten van oudsher ook van massief hout gemaakt. Tegenwoordig zijn er ook mooie boekenkasten die voorzien zijn van een stalen frame, of met metalen elementen zijn uitgerust. In die zin lijken boekenkasten dan ook een beetje op stellingkasten. Het verschil is dat de meeste boekenkasten ook zijwanden en een achterwand hebben zodat de boeken er niet tussenuit kunnen vallen. Ook wandkasten lijken erg veel op boekenkasten, en tegenwoordig zijn de grenzen tussen een wandkast en een boekenkast ook een beetje vervaagd. Het grote verschil is dat een wandkast vaak ook gesloten bergruimtes of lades heeft waar je dingen achter kunt opbergen.

Een boekenkast voor elk type interieur

Nog steeds worden er prachtige houten boekenkasten gemaakt. De Xooon Boekenkast Darwin bijvoorbeeld is gemaakt van naturel eikenhout. Voor een modern interieur is de XOOON Boekenkast Glasgow een aanrader. Door de combinatie met metalen elementen heeft deze boekenkast een stoer uiterlijk. Je kunt er ook meerdere van naast elkaar plaatsen als je een grote collectie boeken hebt. En heb je een industrieel interieur dan past de Xooon Boekenkast Halmstad daar prima bij door zijn urban jungle stijl.

Nieuwe designmeubelen hoeven niet duur te zijn

Een boekenkast staat niet op zichzelf. En je wilt natuurlijk dat de nieuwe boekenkast wel bij de rest van je meubels past. Daarom kun je bij Woonwinkel Tilders ook gratis interieuradvies krijgen om de inrichting van je huis zo optimaal mogelijk te maken. Ze kunnen je adviseren welke dressoirs, buffetkasten, tv-meubels, zitbanken en salontafels jouw interieur compleet maken. En nieuwe meubels hoeven helemaal niet duur te zijn. Woonwinkel Tilders heeft namelijk ook een outlet waar je designmeubelen kunt kopen voor een hele aantrekkelijke prijs. De woonwinkel is 7 dagen in de week geopend, dus er is altijd wel een goed moment om een nieuwe boekenkast te kopen.