Zo kies je het juiste matras
Filters

Zo kies je het juiste matras

Zo kies je het juiste matras Lekker uitgerust wakker worden na een goede nachtrust. Dat is zoveel waard.

Er spelen allerlei factoren mee, maar een belangrijke is je matras. Reden genoeg om je matras zorgvuldig uit te kiezen. Voor je comfort. Voor je nachtrust. Voor je lichaam. Want een goed matras maakt ook een wereld van verschil voor je rug, nek en schouders.

Waar begin je bij het kiezen van een matras? Er zijn zoveel opties… Daarom hebben we een stappenplan voor je gemaakt.

 

1: Waaruit kan je kiezen?

Het is handig om eerst een beetje een beeld te hebben van de opties die er zijn. Dat zijn er best veel.

De twee hoofdcategorieën zijn binnenveringsmatrassen en foam-latexmatrassen.

Binnenveringsmatras

Een binnenveringsmatras is geschikt voor op een lattenbodem, spiraalbodem of boxspring. De matrassen zijn lekker stevig en goed vochtregulerend.

Foam-latexmatras

Een foam-latexmatras past op een latten-, spiraal- of schotelbodem. Ze zijn ook perfect voor verstelbare bedden. En je ligt er heerlijk comfortabel op. Ze voelen warm aan en werken drukverlagend.

 

2: Je slaappositie

Hoe slaap je het liefst? En je eventuele partner? Je slaappositie is bepalend voor welke matrashardheid het beste bij je past.

Ben je een zijslaper? Dan is een hardheid van 1 tot 6 fijn. Dat is zacht tot medium-stevig.

Slaap je liever op je rug? Dan is een steviger matras prettig. Ga voor een hardheid tussen de 5 en 9. Oftewel medium-stevig tot hard.

3: Hoe zwaar ben je?

Je gewicht speelt ook een rol bij de keuze van je matras. Weeg je meer dan 80 kilo? Dan is een harder matras het meest comfortabel.

Weeg je minder? Dan kan zowel zacht als hard een goede keuze zijn, al kiezen meer mensen voor zacht.

4: Heb je het snel warm of koud?

Ben jij iemand die het al snel warm heeft? Kies dan een matras dat goed vochtdoorlatend is. Een pocketveringmatras is hier een goed voorbeeld van.

Lig je juist al snel te bibberen? Ga dan voor een matras dat lekker warm aanvoelt. Latex, koudschuim en traagschuim zijn aanraders.

5: Transpireer je veel?

Een beetje persoonlijke vraag misschien, maar toch ook belangrijk. Als je ’s nachts veel transpireert, is het belangrijk dat je kiest voor een matras met een goede luchtcirculatie. Een koudschuim-, pocketvering- of latexmatras is dan een goede keuze.

6: Eczeem, allergieën of astma?

Heb je astma, eczeem of een allergie zoals hooikoorts? Dan kan een anti-allergeen matras verstandig zijn. Een wasbaar matras is ook een optie.

7: Budget

De prijzen van matrassen lopen enorm uiteen. Het is dus handig om na te denken over hoeveel geld je aan een matras kan of wil uitgeven. Over het algemeen geldt: hoe duurder, hoe langer de levensduur.

8: Duurzaamheid

Denk ook na over hoelang je wilt dat het matras meegaat. Een goedkoop matras dat al snel aan vervanging toe is, is uiteindelijk toch geen voordelige keuze.

Daarnaast is ook het type matras bepalend voor de levensduur. Zo gaat een koudschuimmatras bijvoorbeeld langer mee dan een polyethermatras.

Wil je dat je nieuwe matras zo lang mogelijk meegaat? Neem er dan zeker een topper bij.

Persoonlijk advies

Liever een persoonlijk advies? Begrijpen we helemaal met alle keuzemogelijkheden die er zijn. We denken graag met je mee. Stuur ons een berichtje, bel of kom gezellig langs.

7 producten

Sorteer op
Toon alles
Topmatras Brody
Tilders Slapen
Topmatras Brody
€ 149,00
TD 500 standaard
€ 795,00
TD 500 standaard
€ 995,00
TD 500 standaard
€ 1.295,00
TD 500 standaard
€ 895,00
TD 500 standaard
€ 1.095,00
TD 500 standaard
€ 1.395,00