Geometrische vormen in je interieur
Filters

Geometrische vormen in je interieur

Wil je een speels interieur? Je interieur wat spannender maken? Dan is het tof om geometrische vormen te gebruiken. Die trekken meteen de aandacht. Als je een ruimte binnenkomt, gaan je ogen automatisch naar deze vormen. Al is het maar een kussentje op de bank.

Wat zijn geometrische vormen?

Geometrische vormen kort samengevat:

  • Alle vormen die je met een liniaal of passer kan maken.
  • De bekendste zijn het vierkant, de rechthoek, driehoek en cirkel.
  • Ook de minder gebruikte vormen horen erbij. Denk aan ruiten, vijfhoeken en zeshoeken.

Eigenlijk hebben een heleboel dingen in je interieur dus geometrische vormen. Wat we in dit artikel bedoelen is de vormen echt bewust gebruiken. Bewust kiezen voor items met opvallende geometrische vormen. Bijvoorbeeld met een zeshoekige spiegel. Of met geometrische patroontjes.

In welke woonstijl passen geometrische vormen?

Geometrische vormen passen in ieder interieur. Zolang je niet zuiver één stijl wilt aanhouden.

Als je je interieur bijvoorbeeld 100% in Scandinavische stijl wilt, kan je beter geen geo patroontjes toevoegen. Vind je het juist leuk om verschillende stijlen te mixen? Dan kan je aan iedere stijl wat speelsheid toevoegen met geometrische vormen.

Ben je helemaal gek op geometrische vormen en wil je een interieur waarin ze een hoofdrol krijgen? Kijk dan eens naar de art deco stijl. Een stijl met lekker veel kleur en vormen.

6 manieren om geometrische vormen aan je interieur toe te voegen

Geometrische vormen in je interieur? Zo pak je dat aan.

1: Kussen(hoezen) met geometrische patroontjes

Koop een paar leuke sierkussens (of kussenhoezen) met geometrische patroontjes. Het fijne hiervan is dat je het makkelijk kan afwisselen als je het beu bent.

2: Spiegel(s) met geometrische vormen

Spiegels met aparte vormen zijn ideaal voor een mix van speels en chic. Denk bijvoorbeeld aan een zeshoekige spiegel. Mist je interieur juist wat ronde vormen? Dan is een cirkelvormige spiegel een goed idee. Voor alle vormen geldt: je kan voor één groot exemplaar gaan, of voor een groepje kleinere spiegels bij elkaar.

3: Kunst met geometrische vormen

Er is volop kunst te vinden met geometrische vormen en patronen. Kleed daar je muren leuk mee aan. Het hoeft natuurlijk niet veel te kosten: je kan ook wat toffe posters inlijsten.

4: Tapijt met geometrisch patroon

Wil je het lekker groot aanpakken? Ga dan voor een tapijt met geometrische vormen of een geometrisch patroon.

5: Geometrische vormen op je muur

Nog een tip voor een flink effect: pak je muur aan. Bijvoorbeeld met behang met een geometrisch patroon erop. Ga je liever met verf aan de slag? Dan kan je geometrische vormen op je muur verven. Bijvoorbeeld driehoeken in verschillende kleuren. Dat kan je op verschillende manieren aanpakken:

  • Je vult de hele muur met grote of kleine driehoeken (of een mix van groot en klein)
  • Je gebruikt één basiskleur op heel de muur en vult die aan met een paar grote driehoeken in andere kleuren (bijvoorbeeld in een hoek).
  • Je gebruikt één basiskleur op heel de muur en verft daar kleine driehoekjes op.

6: Lamp met geometrische vormen

Ga voor een lamp met geometrische vormen. Bijvoorbeeld een toffe hanglamp voor boven je eettafel. Denk hierbij niet alleen aan hoekige vormen. Een lamp met cirkels is ook een goed idee. Dat straalt een combi van speels en vriendelijk uit.

2 producten

Sorteer op
Toon alles
Richmond Interiors Salontafel Bliss 90Ø
Richmond Interiors
Salontafel Bliss 90Ø
€ 1.102,00
Direct uit voorraad leverbaar
Richmond Interiors Salontafel Bliss 70Ø
Richmond Interiors
Salontafel Bliss 70Ø
€ 524,00
Verschillende uitvoeringen leverbaar